Aquests passos són els que recomanem a tot emprenedor perquè el seu projecte de negoci tingui èxit.

Començar un negoci no és una tasca senzilla, requereix temps, atenció i dedicació. Per altra banda, és una gran experiència pel que fa a lo personal y professional. Et fa créixer tant a nivell professional com a nivell personal. A més a més, d’aprendre nous coneixements de diferents àmbits.

A continuació et detallem 10 tips imprescindibles per emprendre un negoci:

  1. Descobreix les teves habilitats. No tots tenim el necessari per iniciar un negoci. Abans d’invertir temps i recursos, avalua’t per conèixer les teves habilitats típiques d’una persona emprenedora.
  2. Desenvolupa la idea de negoci. No comencis un negoci perquè algun servei o producte estigui de moda. El nostre consell és que desenvolupis un concepte de negocis que t’apassioni i que tinguis certa experiència en el sector. Seguidament, pensa en un producte o servei que creguis que millorarà o facilitarà la vida de la gent.
  3. Fes un anàlisi DAFO. Un cop tinguis la idea descobreix com pots convertir-la en realitat. És a dir, el producte o servei és algo que la gent vol o necessita? Funciona? Pots aconseguir ingressos i guanys venent-lo?
  4. Escriu un pla de negocis. Un pla de negocis sòlid et guiarà cap endavant. També ho necessitaràs per presentar la teva idea als inversors potencials, en el cas que el teu negoci ho requereixi. En aquest pla s’ha d’incloure una missió, una visió i uns valors. També ha d’haver-hi u resum executiu, un resum de l’empresa, mostres del servei o producte a comercialitzar, un descripció del mercat objectiu, projeccions i costos de les operacions a realitzar.
  5. Identifica el teu mercat. Has d’avaluar el mercat perquè li puguis vendre el teu servei o producte a les persones que segurament et realitzaran la compra. Aconsellem que facis una avaluació competitiva.
  6. Determina els costos. Realitza investigacions addicionals i coneix els costos estàndards dins de la indústria. Això t’ajudarà a portar el negoci de forma més eficient. A més a més, de donar-te informació valuosa per els inversors.
  7. Estableix un pressupost. Una vegada determinis quants diners tindràs per poder iniciar el projecte, descobreix quant necessites per desenvolupar el producte o servei i crea el pla de màrqueting.
  8. Determina la estructura legal de la teva empresa. Determina què és el que et convé més: ser l’únic propietari, tenir un soci, una societat de responsabilitat limitada, una cooperativa….
  9. Escull un nom i registra’l. Decideix un nom que tingui relació amb la teva marca, consulta la seva disponibilitat i si la pots utilitzar lliurament en el teu país. Si el nom que vols està disponible, l’hauràs de registrar el més aviat possible en les oficines corresponents.
  10. Contracte una assegurança. Assegura’t que disposes d’una assegurança adequada per a la teva empresa. Això pot variar segons el tipus de negoci. Si treballes des de casa, assegura’t que el teu negoci estigui inclòs els robatoris o danys als actius de la teva empresa com la responsabilitat pels danys relacionats amb la mateixa.