La pandèmia va suposar moments difícils per tothom, però va tenir un especial prejudici per les PIMES. Les grans i petites empreses han sigut les grans afectades per les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Amb l’emergència sanitària es va produir el tancament de molts negocis, així com la paralització de tot una activitat econòmica no essencial.

El Govern va decidir ampliar els sectors que es podran beneficiar d’ajudes directes, contemplades en el paquet de 7.000 milions d’euros que es van destinar a protegir als autònoms i petites empreses contra les pèrdues sofertes a causa de la pandèmia.

Les noves mesures, ja s’han aprovat pel Consell de Ministres i es van publicar en el BOE – Real Decret Llei 6/2021, de 20 d’abril. Es tracta d’una sèrie d’ajudes directes destinades a les empreses i autònoms per ajudar-los a fer front als deutes que tenen des de març de 2020, a causa de la baixada d’ingressos.
A més a més es regula una sèrie d’ajornaments i fraccionaments del pagament de deutes derivats del reemborsament o reintegrament de préstecs que va concedir l’Administració General de l’Estat. Això es podrà aplicar durant el 2021 i 2022 sempre que l’empresa hagi patit: “períodes d’inactivitat de l’obligat de pagament, reducció en el volum de les seves vendes o interrupcions en el subministrament en la cadena de valor”.
Aquelles empreses que portin a terme la seva activitat en més d’una Comunitat Autònoma, podrà gaudir de vàries ajudes, no només d’una.

Respecte a la quantitat:
– Els empresaris o professionals autònoms que estan inclosos en el règim d’estimació objectiva en l’IRPF, podrà gaudir d’unes ajudes de 3.000 euros.
– Els empresaris o professionals autònoms en règim d’estimació directa, així com les entitats i establiments permanents amb un màxim de 10 empleats, podran obtenir fins a un 40% del volum d’operacions perdudes en el 2020. Amb una quantitat que no podrà ser inferior a 4.000 euros ni superior a 200.000 euros.
– Les entitats, professionals, empresaris i establiments permanents amb més de 10 empleats podran gaudir d’un 20% de la caiguda en el volum d’operacions del 2020, sempre que no sigui inferior a 4.000 euros ni superior a 200.000 euros.

Els requisits a complir per poder beneficiar-se són clars:
– El volum d’ingressos declarats en el IVA o tribut equivalent, ha d’haver caigut un 30% en 2020 respecte a 2019.
– No tenir la residència de l’empresa en un paradís fiscal.
– No parar l’activitat de l’empresa en el moment de la sol·licitud i una vegada demanda l’ajuda a mantenir-la fins juny 2022.
– No trobar-se en concurs de deutors.
– No repartir dividends ni apujar el salari dels directius durant dos anys.
– Estar al dia amb els pagaments de la Seguretat Social i Administració Tributària.

En tots aquests casos, la Comunitat Autònoma podrà establir els criteris per les ajudes i podran ampliar el seu àmbit d’aplicació a noves empreses, ja que no han de ser les expressament les contemplades anteriorment.

Vols començar un nou projecte?

Sol·licita un pressupost