Si ets una dona emprenedora o coneixes alguna valent que esta a punt de començar un negoci, t’interessen les següents línies. Emprendre es un camí difícil en el qual et pots trobar amb la necessitat de fer un gran desemborsament econòmic.

Per això es important fixar-nos en la formació i en les ajudes econòmiques que ens ofereix l’estat o la Unió Europea.

A continuació, t’informarem de les ajudes existents per les dones emprenedores 2020 i de les ajudes a l’auto-ocupació femenina que existeixen en l’actualitat.

 

Quines ajudes pot demanar una dona emprenedora 2020:

  • Programa de “Apoyo Empresarial a las Mujeres (PAEM)”: es un programa de la cambra de comerç i consisteix en un assessorament personal i gratuït. A través d’ell podràs resoldre qualsevol dubte que tinguis sobre el procés d’emprendre. I a més a més ofereix una ajuda de 25.000 euros en microcrèdits.
  • Ajudes per dones emprenedores rurals: el Programa Desafio Mujer Rural, es un projecte que esta lligat a l’Institut de la Dona i té per objectiu la igualtat d’oportunitats, amb la col·laboració de la Fundació EOI i esta cofinançat per el Fons Social Europeu.
  • Ajuda per dones emprenedores joves. Si ets jove i vols emprendre, pots optar a les ajudes del Plan de Xoc per l’ocupació Jove, que ofereix ajudes als negocis que tinguin una base tecnològica i en els quals participen dones.
  • Si tens menys de 35 anys i et dones d’alta inicialment en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), o si fa més de dos anys que has estat donada d’alta, tens dret a una bonificació del 30% sobre la teva quota de les contingències comunes, inclosa l’incapacitat temporal durant els 12 mesos següents a la finalització del període de bonificació previst amb caràcter general. La duració màxima per aquesta bonificació es de 36 mesos.
  • I per últim però no menys important, s’ha de dir que també hi ha una sèrie de bonificacions en les quotes de la Seguridad Social per les dones emprenedores que funcionen com a incentiu en el emprendiment femení. Un exemple es, la bonificació de fins al 100% de l’aportació per les treballadores per descans a causa de: maternitat, adopció, acolliment, lactància i risc durant l’embaràs.

 

Per tant, si estàs a punt de començar una nova aventura o de seguir creixent, aquestes pautes et poden ser d’ajuda i beneficioses en el teu camí. Son una bona manera de començar a evolucionar com a dona emprenedora, independent i autosuficient.

I com a mesura addicional, el Centre de Negocis CN vol estar al costat de totes aquelles dones que son valents i tenen iniciativa pròpia, oferint-vos 2 mesos de despatxos totalment gratuïts amb contractes superiors a 1 any.  

 

 

Vols començar un nou projecte?

Sol·licita un pressupost