La pujada del SMI, suposa una pujada de les quotes dels autònoms. 

El 26 de setembre de 2021 es va aprovar el Real Decret 817/2021 a través del qual s’aprova una pujada de l’SMI d’un 1,6% (uns 15 euros mensuals). D’aquesta manera el salari mínim queda en 965 euros en 14 pagues des de l’1 de setembre de 2021.
Aquesta pujada comporta conseqüències pels autònoms a causa de l’increment de les seves quotes en funció de la base de cotització a partir del gener de 2022.

Fins ara la quota dels autònoms s’aplicava sobre la base de cotització, per la qual el mínim era de 944,40 i el màxim 4.070,10 euros al mes. Però a partir de gener de 2022, la base mínima pesarà a ser de 960,60 euros amb un màxim de 4.139,40 euros. Aquestes bases de cotitzacions estan establertes pel Govern en els pressupostos generals de l’Estat i es poden consultar en qualsevol moment en la pàgina de la Seguretat Social.
Els percentatges aplicats a la base de cotització i que per tant determinen l’import a pagar:
– Contingències comunes: l’import que l’autònom ha de pagar a la Seguretat Social quan no pot portar a terme la seva activitat per causa d’alguna malaltia o accident no laboral.
– Contingències professionals: aportació que haurà de pagar l’autònom en cas de no poder portar a terme la seva activitat per un accident de treball o malaltia professional.
– Cessament d’activitat: és la quota que s’abona per poder obtenir l’atur.
– Formació professional: garanteix l’accés a la formació bonificada. 

Vols començar un nou projecte?

Sol·licita un pressupost