El Tribunal Suprem de Justícia reconeix el dret dels autònoms de deduir-se les dietes derivades dels viatges de negocis.

El Tribunal dicta una sentència mitjançant la qual contradiu allò que diu el criteri del Ministeri d’Hisenda i reconeix el dret de deduir-se les dietes sofertes per motius de negoci.
Per tant els treballadors autònoms podran deduir-se de la seva declaració les despeses derivades de les dietes de negoci. Així ho va determinar una sentència del Tribunal Suprem, que contradiu allò que ha establert fins ara el Ministeri d’Hisenda. D’aquesta manera ara els autònoms podran desgravar-se aquestes despeses fins i tot quan no estigui possible tancar cap negoci. Com ja sabem fins ara es determinava que qualsevol despesa que no tenia una “correlació directa i immediata” amb l’ingrés empresarial, però amb aquesta sentència els magistrats consideren que es pot aconseguir un millor resultat empresarial. És a dir, accepta que la dieta sigui per negociar i no necessàriament per obtenir un contracte nou. L’únic requisit que posa el tribunal és que aquesta reunió haurà de perseguir un objectiu concret, encara que sigui de manera indirecta i de futur, i que d’alguna manera l’autònom pugui acreditar
una relació professional amb la persona que va mantenir aquesta reunió.

Vols començar un nou projecte?

Sol·licita un pressupost