NOUS PAQUETS D’AJUDES APROVATS PER LA GENERALITAT A CAUSA DEL COVID-19.

 

La Generalitat aprova un nou paquet d’ajudes de 619M per a treballadors i empreses. Segons el comunicat del Govern aquest donarà 600 euros als treballadors que es trobin en ERTO i tinguin unes rentes baixes. Així com 2000 euros a les PIMES per cada empleat afectat per ERTO. Ena questes ajudes també estan inclosos aquells autònoms que han patit una disminució considerable dels seus ingressos per culpa de la pandèmia.

  • AQUESTES AJUDES LAS PODEM DIVIDIR EN:
  1. Ajudes a persones afectades per ERTO amb uns ingressos inferiors al SMI

Per ser mes exactes es destinaran 600 euros per persona a aquells empleats que estiguin afectats per ERTO i que puguin demostrar uns ingressos inferiors al salari mínim de referencia català ( esta calcular en 1.240 euros mensuals).

  1. Empreses amb treballadors afectats per ERTO

Així mateix també aquelles empreses que tinguin empleats afectats per ERTO també podran demanar i rebre ajudes per part del Govern, sempre que es compleixin amb dos requisits:

  • Comptar amb una plantilla inferior a 50 treballadors
  • Una facturació per sota dels 10 milions d’euros.

Si es compleix aquests requisits, l’empresa podrà demanar una ajuda de 2000 euros per cada treballador afectat per ERTO, amb un màxim de 30.000 euros per empresa, i sempre amb l’obligació de mantenir aquests treballadors com a empleats durant tot l’any.

  1. Ajudes per els treballadors autònoms

Finalment, la Generalitat també ha obert una línia d’ajudes per els treballadors autònoms ( que tenen un màxim de 5 empleats al seu compte). Per poder beneficiar-se hauran de complir amb:

  • Hauran d’acreditar una base imposable en el 2019 inferior a 35.000 euros i un rendiment net el 2020 per sota dels 17.500 euros.

Del total de 618 milions destinades, s’estima que els autònoms es beneficiaran de 280 milions i beneficiarà a uns 400.000 treballadors.

Per la seva banda, les ajudes a les PIMES amb treballadors en ERTO sumaran uns 208 milions d’euro i el subsidi als empleats afectats per l’expedient temporal d’ocupació sumaran 105 milions i podrà beneficiar-se unes 175.000 persones.

  1. Ajudes en programes de formació laboral

I , per últim també s’ha aprovat un paquet de 25 milions per els programes de formació laboral per els treballadors en ERTO, d’aquesta ajuda es beneficiaran unes 10.000 persones.

 

El període per poder sol·licitar es des de 15/2 al 22/2.

 

Vols començar un nou projecte?

Sol·licita un pressupost