La transformació digital i tecnològica està creant nous entorns i dinàmiques laborals.

Uns certs estàndards que es donaven per descomptat, com els horaris o les jerarquies, es dilueixen deixant pas a una flexibilitat que ho engloba tot. En aquest context, sorgeixen conceptes com el treball líquid i per tant, les oficines flexibles.

I ens preguntem, què és el treball líquid?

El treball líquid és un concepte que neix per a definir les relacions laborals que existeixen actualment. Explica una realitat en la qual les persones es relacionen amb la seva professió i els seus companys des d’un punt de vista diferent. Els cicles són més ràpids, la mobilitat està a l’ordre del dia i la cerca de la flexibilitat es converteix en un factor molt important per tots els treballadors, freelance, propietaris i autònoms d’una empresa.
Al mateix temps, en aquest nou paradigma, l’important és el valor diferencial de cada individu amb la seva experiència, coneixements i habilitats sense importar el tipus de relació contractual que adquireix amb l’empresa. Així doncs, el treballador pot estar avui a l’oficina d’un client i demà a la seva casa o bé a l’oficina de lloguer per hores amb un altre projecte diferent. El més important és l’adaptabilitat.

Aquest canvi ha estat produït gràcies a la revolució digital i les noves tecnologies. La societat diàriament es troba en un procés de canvi constant.

Els últims anys, hem assistit al naixement del teletreball, els freelance, la contractació online de molts serveis i moltes petites empreses accedeixen als mercats internacionals i nacionals sense moure’s de la seva ciutat. En aquest context sorgeix el treball líquid que incita a crear una marca pròpia, reinventar-se i adaptar-se als nous temps.

Els principals trets que defineixen aquest nou entorn de treball són:

  • L’oficina “viatja” allà on sigui necessari. És a dir, si tens un client fora de la teva ciutat, tens la possibilitat de llogar un despatx per hores i dur a terme la reunió o negociació.
  • Els horaris no són estrictes, l’important és aconseguir objectius. La flexibilitat en aquest sentit facilita la conciliació i promou la motivació dels empleats.
  • La tecnologia està a l’ordre del dia per facilitar la mobilitat, la interacció i la col·laboració.

Treball líquid i espais flexibles, la combinació perfecte

En aquest context, els espais de treball líquids o flexibles tenen més sentit que mai. Aquests s’adapten també al nou mercat laboral permetent que les empreses ajustin les seves oficines a les necessitats de cada moment.

Les oficines flexibles es troben dins del nostre centre de negocis CN d’última generació en la qual els usuaris només paguen pel que utilitzen, poden configurar l’espai en funció de les seves necessitats a cada moment i tenen a l’abast tots els serveis que poden necessitar en el seu dia a dia: des de  despatxos per hores fins a sales de reunions o juntes.
Amb aquest model disposem d’unes oficines llestes per a començar a treballar des del primer moment i adaptades a les seves necessitats. Les empreses no han de preocupar-se de contractes com el de subministraments, serveis de manteniment, d’internet…
En un entorn volàtil i canviant és imprescindible adaptar-se als canvis. Els espais flexibles evolucionen al mateix temps que ho fan els negocis i així els treballadors deixen d’estar limitats per l’espai i el temps.